Корсар

Корсар четверг 14 марта 18:30

Данное событие прошло :(


Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

А. Адан. Корсар. Балет на 3 дії

  • Лібрето А. Сен-Жоржа і М. Мазільєза мотивами поеми Дж. Байрона
  • Хореографія Ж. Перро та М. Петіпа в редакції А. Литвинова (Молдова)

ПОСТАНОВНИКИ:

  • Диригент — Павло Багінський
  • Балетмейстер — заслужений діяч мистецтв Молдови Андрій Литвинов
  • Художники — Ірина Степнова, Денис Ковальов

«Корсар»- балет композитора А. Адана, котрий він написав через п’ятнадцять років після культової «Жізелі». Часи романтизму добігали кінця, і глядача вже приваблювали не ліричні сюжети, а пригоди того типу, якими століття по тому світ буде завойовувати Голівуд.

Вважається, що сюжет «Корсара» запозичено з однойменної поеми знаменитого Джорджа Гордона Байрона. Насправді лібретист Жорж Мазільє придумав історію, досить далеку від першоджерела, взявши з нього лише деяких героїв.

… Викрадену корсаром Конрадом невільницю Медору за допомогою обману та зради повертає собі її власник Ісаак Ланкедем і продає паші Сеїду. Закоханий в Медору корсар з друзями проникає в палац паші на березі Босфору, звільняє полонянку й тікає з нею на кораблі, що розбивається. Медора та Конрад рятуються, діставшись скелі на березі.

Музику «Корсара» позначено танцювальністю, істинно французькою витонченістю, гарним смаком і яскравістю зображувальних моментів. А ось варіантів хореографії за всю сценічну історію цього балету було досить багато, хоча в основі своїй всі виходять з перших постановок Ж. Мазільє, Ж. Перро та М. Петіпа. Саме ця версія відрізняється віртуозним втіленням духу поетичного першоджерела в пластичних образах, виразними масовими й ансамблевими сценами.

Тривалість: 2 год.20хв


Предварительный заказ